Գրադարան

Լակտոզի անհանդուրժողականություն․ ախտանիշներ

Լակտոզի անհանդուրժողականություն․ ախտանիշներ

Time Read 1 րոպե

Լակտոզի անհանդուրժողականության կամ անտանելիության գանգատներն ու ախտանիշները սովորաբար սկսվում են լակտոզ (կաթնաշաքար) պարունակող մթերքներ ուտելուց կամ խմելուց 30 րոպեից մինչև երկու ժամ հետո:

Ընդհանուր գանգատները և ախտանիշները կարող են ներառել՝

  • փորլուծություն
  • սրտխառնոց, երբեմն՝ փսխում
  • ստամոքսի շրջանի կծկանքներ կամ անհարմարավետություն (դիսկոմֆորտ)
  • փքվածություն (մետեորիզմ)
  • աղիքային գազեր:

Ե՞րբ դիմել բժշկին

Պայմանավորվեք և այցելեք ձեր բժշկին, եթե կաթնամթերք ուտելուց հետո հաճախակի եք ունենում լակտոզի անհանդուրժողականության կամ անտանելիության ախտանիշներ, հատկապես, եթե անհանգստանում եք բավարար քանակությամբ կալցիում ստանալու համար:

Հոդվածը տեղադրվել է՝ 22-12-2023 վերանայվել է՝ 22-12-2023

Հեղինակ

Հեղինակային բոլոր իրավունքները պատկանում են Մեդեքսին։

Մեդեքս-հեղինակների մասին
Մեր կայքի հոդվածները պատրաստվում են տարբեր ոլորտների փորձառու բժիշկների և առողջապահության մասնագետների կողմից՝ օգտագործելով բժշկագիտության վերջին տվյալները և լավագույն փորձը:

Նույն այս թեմայով