Skip to main content

Ախտանիշներ - Լակտոզի անտանելիություն

Լակտոզի անհանդուրժողականության կամ անտանելիության գանգատներն ու ախտանիշները սովորաբար սկսվում են լակտոզ (կաթնաշաքար) պարունակող մթերքներ ուտելուց կամ խմելուց 30 րոպեից մինչև երկու ժամ հետո:

Ընդհանուր գանգատները և ախտանիշները կարող են ներառել՝

  • փորլուծություն
  • սրտխառնոց, երբեմն՝ փսխում
  • ստամոքսի շրջանի կծկանքներ կամ անհարմարավետություն (դիսկոմֆորտ)
  • փքվածություն (մետեորիզմ)
  • աղիքային գազեր:

Ե՞րբ դիմել բժշկին

Պայմանավորվեք և այցելեք ձեր բժշկին, եթե կաթնամթերք ուտելուց հետո հաճախակի եք ունենում լակտոզի անհանդուրժողականության կամ անտանելիության ախտանիշներ, հատկապես, եթե անհանգստանում եք բավարար քանակությամբ կալցիում ստանալու համար:

Հոդվածը հրապարակվել է՝ 22-12-2023
Վերջին վերանայում՝ 23-04-2024