Գրադարան

Լակտոզի անհանդուրժողականություն․ ախտորոշում

Լակտոզի անհանդուրժողականություն․ ախտորոշում

Time Read 1 րոպե

Բժիշկը կարող է կասկածել լակտոզի կամ կաթնաշաքարի անհանդուրժողականություն՝ ելնելով ձեր ախտանիշներից և ձեր օրգանիզմի արձագանքից՝ ի պատասխան ձեր սննդակարգում կաթնամթերքի քանակի կրճատման փորձին:

Ձեր բժիշկը կարող է հաստատել ախտորոշումը` կատարելով հետևյալ թեստերից մեկը կամ մի քանիսը:

  • Ջրածնի շնչառական թեստ. կաթնաշաքարի (լակտոզի) բարձր քանակներ պարունակող հեղուկ խմելուց հետո բժիշկը կանոնավոր ընդմիջումներով չափում է ձեր արտաշնչած օդում ջրածնի քանակը: Ջրածնի չափից դուրս շատ արտաշնչելը ցույց է տալիս, որ դուք լիովին չեք մարսում և ներծծում կաթնաշաքարը:
  • Լակտոզի հանդուրժողականության (տոլերանտության) թեստ. այս դեպքում լակտոզի բարձր քանակներ պարունակող հեղուկ խմելուց երկու ժամ անց հանձնում եք արյան թեստ՝ արյան մեջ գլյուկոզի քանակը չափելու համար: Եթե ձեր գլյուկոզի մակարդակը չի բարձրանում, նշանակում է, որ ձեր օրգանիզմը պատշաճ կերպով չի մարսում և ներծծում կաթնաշաքարով հարուստ ըմպելիքը:

Հոդվածը տեղադրվել է՝ 22-12-2023 վերանայվել է՝ 22-12-2023

Հեղինակ

Հեղինակային բոլոր իրավունքները պատկանում են Մեդեքսին։

Մեդեքս-հեղինակների մասին
Մեր կայքի հոդվածները պատրաստվում են տարբեր ոլորտների փորձառու բժիշկների և առողջապահության մասնագետների կողմից՝ օգտագործելով բժշկագիտության վերջին տվյալները և լավագույն փորձը:

Նույն այս թեմայով