Գրադարան

Ռեակտիվ արթրիտ. կանխարգելում

Ռեակտիվ արթրիտ. կանխարգելում

Time Read 1 րոպե

Ռեակտիվ արթրիտի զարգացման մեջ հավանաբար որոշակի դեր ունեն գենետիկ գործոնները:

Դուք չեք կարող ազդել գենետիկ գործոնների վրա, սակայն կարող եք նվազեցնել բակտերիաներով վարակվելու ռիսկը, որոնք կարող են նպաստել ռեակտիվ արթրիտի զարգացմանը:

Համոզվեք, որ տան սննդամթերքը պահպանում եք պատշաճ ջերմաստիճանային պայմաններում և խոհանոցային մշակման ենթարկում ճիշտ ջերմային ռեժիմով: Այս պարզ մոտեցմամբ դուք կարող եք խուսափել ռեակտիվ արթրիտի հանգեցնող բազմաթիվ սննդածին բակտերիաներից, այդ թվում՝ սալմոնելա, շիգելա (բակտերիալ դիզենտերիա), յերսինիա և կամպիլոբակտեր:

Նույն կերպ, հետևելով անվտանգ սեքսի կանոններին, մասնավորապես, օգտագործելով պահպանակ և խուսափելով սեռական ճանապարհով փոխանցվող վարակներից, միաժամանակ ժամանակ կրճատում եք այդ վարակների առաջացրած ռեակտիվ արթրիտի հավանականությունը:

Հոդվածը տեղադրվել է՝ 26-05-2021 վերանայվել է՝ 20-03-2023

Հեղինակ

Հեղինակային բոլոր իրավունքները պատկանում են Մեդեքսին։

Մեդեքս-հեղինակների մասին
Մեր կայքի հոդվածները պատրաստվում են տարբեր ոլորտների փորձառու բժիշկների և առողջապահության մասնագետների կողմից՝ օգտագործելով բժշկագիտության վերջին տվյալները և լավագույն փորձը:

Նույն այս թեմայով