Ռեակտիվ արթրիտ. կանխարգելում

Ռեակտիվ արթրիտ. կանխարգելում

Ռեակտիվ արթրիտի զարգացման մեջ հավանաբար որոշակի դեր ունեն գենետիկական գործոնները:

Դուք չեք կարող ազդել գենետիկ գործոնների վրա, սակայն կարող եք նվազեցնել բակտերիաներով վարակվելու ռիսկը, որոնք կարող են խթանել ռեակտիվ արթրիտի զարգացումը:

Համոզվեք, որ տան սննդամթերքը պահպանում եք պատշաճ ջերմաստիճանային պայմաններում և խոհանոցային մշակման ենթարկում ճիշտ ջերմային ռեժիմով: Այս պարզ մոտեցմամբ դուք կարող եք խուսափել ռեակտիվ արթրիտի հանգեցնող բազմաթիվ սննդածին բակտերիաներից, այդ թվում՝ սալմոնելա, շիգելա (բակտերիալ դիզենտերիա), յերսինիա և կամպիլոբակտեր:

Նույն կերպ, հետևելով անվտանգ սեքսի կանոններին, մասնավորապես, օգտագործելով պահպանակ և խուսափելով սեռական ճանապարհով փոխանցվող հիվանդություններից, միաժամանակ ժամանակ կրճատում եք այդ վարակների առաջացրած ռեակտիվ արթրիտի հավանականությունը:

Հոդվածը վերանայվել է՝ 26-05-2021