Ռեակտիվ արթրիտի զարգացման մեջ հավանաբար որոշակի դեր ունեն գենետիկ գործոնները:
Դուք չեք կարող ազդել գենետիկ գործոնների վրա, սակայն կարող եք նվազեցնել բակտերիաներով վարակվելու ռիսկը, որոնք կարող են նպաստել ռեակտիվ արթրիտի զարգացմանը:
Համոզվեք, որ տան սննդամթերքը պահպանում եք պատշաճ ջերմաստիճանային պայմաններում և խոհանոցային մշակման ենթարկում ճիշտ ջերմային ռեժիմով: Այս պարզ մոտեցմամբ դուք կարող եք խուսափել ռեակտիվ արթրիտի հանգեցնող բազմաթիվ սննդածին բակտերիաներից, այդ թվում՝ սալմոնելա, շիգելա (բակտերիալ դիզենտերիա), յերսինիա և կամպիլոբակտեր:
Նույն կերպ, հետևելով անվտանգ սեքսի կանոններին, մասնավորապես, օգտագործելով պահպանակ և խուսափելով սեռական ճանապարհով փոխանցվող վարակներից, միաժամանակ ժամանակ կրճատում եք այդ վարակների առաջացրած ռեակտիվ արթրիտի հավանականությունը:
Հոդվածը հրապարակվել է՝ 26-05-2021
Վերջին վերանայում՝ 23-04-2024