Սալմոնելոզ․ ախտանիշներ

Սալմոնելոզ․ ախտանիշներ

Սալմոնելային վարակը սովորաբար առաջանում է հում կամ թերեփ միս, թռչնեղեն, ձու կամ ձվային արտադրանքներ ուտելուց հետո:

Ինկուբացիոն (գաղտնի) շրջանը տատանվում է մի քանի ժամից մինչև 2 օր: Սալմոնելային վարակների մեծ մասը կարելի է դասակարգել որպես «ստամոքսի գրիպ» (գաստրոէնտերիտ):

Հնարավոր գանգատներից և ախտանիշներից են՝

Սալմոնելային վարակի ախտանիշներն ընդհանուր առմամբ տևում են 2-ից մինչև 7 օր: Փորլուծությունը կարող է շարունակվել մինչև 10 օր, թեև աղիների նորմալ գործունեության վերականգնումը կարող է տևել մի քանի ամիս:

Սալմոնելայի բակտերիայի քիչ տեսակներ կարող են առաջացնել տիֆոիդ տենդ, որն ավելի տարածված է զարգացած երկրներում և կարող է ունենալ մահացու ելք:

Հոդվածը վերանայվել է՝ 19-06-2021