Խպիպի կանխարգելման լավագույն ճանապարհը ձեր սննդակարգում յոդի ճիշտ քանակներ ներառելն է։
Բնության մեջ յոդն առկա է ծովի ջրում և մերձափնյա հողում, ինչպես նաև հայտնաբերվում է ոստրեի մեջ (устрица), ջրիմուռներում (որը հաճախ օգտագործվում է սուշի պատրաստելիս) և այլ ծովամթերքներում։ Դուք կարող եք նաև ձեր ամենօրյա սննդում օգտագործել յոդացված աղ կամ յոդացված աղով թխված հաց։
Տարբեր ուղեցույցների համաձայն հղիանալու ցանկություն ունեցող, հղի կամ կրծքով կերակրող կանայք պետք է օրական ստանան շուրջ 150 միկրոգրամ յոդային հավելումներ։
Հիշեք նաև, որ յոդի մեծ քանակները նույնպես կարող են խպիպի պատճառ դառնալ։
Խպիպի կանխարգելման հնարավոր ուղիներից է նաև վահանաձև գեղձի գործունեության պարբերաբար ստուգումները:
Հոդվածը հրապարակվել է՝ 15-06-2018
Վերջին վերանայում՝ 23-04-2024