Խպիպ. կանխարգելում

Խպիպ. կանխարգելում

Խպիպի կանխարգելման լավագույն ճանապարհը ձեր սննդակարգում յոդի ճիշտ քանակներ ներառելն է։

Բնության մեջ յոդն առկա է ծովի ջրում և մերձափնյա հողում, ինչպես նաև հայտնաբերվում է ոստրեի մեջ (устрица), ջրիմուռներում (որը հաճախ օգտագործվում է սուշի պատրաստելիս) և այլ ծովամթերքներում։ Դուք կարող եք նաև ձեր ամենօրյա սննդում օգտագործել յոդացված աղ կամ յոդացված աղով թխված հաց։

Տարբեր ուղեցույցների համաձայն հղիանալու ցանկություն ունեցող, հղի կամ կրծքով կերակրող կանայք պետք է օրական ստանան շուրջ 150 միկրոգրամ յոդային հավելումներ։

Հիշեք նաև, որ յոդի մեծ քանակները նույնպես կարող են խպիպի պատճառ դառնալ։

Հոդվածը վերանայվել է՝ 31-05-2019