Ձեր օրգանիզմը յոդ է ստանում ձեր սննդից:
Առաջարկվող օրական չափաբաժինը 150 մկգ է։ Մեկ թեյի գդալ յոդացված աղն ունի մոտ 250 մկգ յոդ:
Յոդ պարունակող մթերքները ներառում են.
- ծովային ձուկ և խեցեմորթ
- ծովային ջրիմուռներ
- կաթնամթերք
- սոյայի արտադրանք
Դուք կարող եք բավարար քանակությամբ յոդ ստանալ առողջ սննդակարգով: Սննդակարգում չափազանց շատ յոդը, սակայն, կարող է առաջացնել վահանաձև գեղձի գործունեության խանգարում:
Հոդվածը հրապարակվել է՝ 09-03-2023
Վերջին վերանայում՝ 23-04-2024