Դեպքերի մեծ մասում հակաբիոտիկներն արագորեն վերացնում են վարակը պատճառող բակտերիաները:
Մինչև օրգանիզմը կմաքրվի ախտածին բակտերիաներից, ստրեպտոկոկային ֆարինգիտի ախտանիշների մեղմացման փորձեք այս խորհուրդները:
- Շատ հանգստացեք. քունն օգնում է վարակի դեմ ձեր օրգանիզմի պայքարին: Եթե ունեք ստրեպտոկոկային ֆարինգիտ, հնարավորության դեպքում մնացեք տանը: Եթե ձեր երեխան հիվանդ է, պահեք նրան տանը, մինչև ջերմության նշաններն անհետանան, նա իրեն ավելի լավ զգա և հակաբիոտիկ ընդունի առնվազն 24 ժամ:
- Շատ ջուր խմեք. ջուր խմելը կոկորդը պահում է օծված և խոնավ, որը հեշտացնում է կուլ տալը և օգնում կանխելու ջրազրկումը:
- Կերեք հեշտ կուլ տրվող և հանգստացնող սնունդ. հեշտ կուլ տրվող մթերքները ներառում են արգանակներ, ապուրներ, խնձորի սոուս, եփած հացահատիկ, կարտոֆիլի պյուրե, փափուկ մրգեր, յոգուրտ (մածուն) և թերխաշ ձու: Մթերքները կարող եք խյուս անել բլենդերի մեջ, որ դրանք ավելի հեշտ կուլ տաք: Սառը կերակուրները, ինչպիսիք են շերբեթը, սառեցված մածունը կամ սառեցված մրգային մրգերը, նույնպես կարող են հանգստացնող լինել: Խուսափեք կծու կամ թթվային մթերքներից, ինչպիսին է նարնջի հյութը:
- Ողողեք կոկորդը գոլ աղաջրով. ողողել տաք աղաջրով։ ավելի մեծ երեխաների և չափահասների համար օրական մի քանի անգամ ողողումը կարող է օգնել թեթևացնել կոկորդի ցավը: Խառնեք 1/4 թեյի գդալ (1,5 գրամ) կերակրի աղը 237 միլիլիտր (8 ունցիա) տաք ջրի մեջ: Զգուշացրեք ձեր երեխային, որ ողողելուց հետո հեղուկը դուրս թքի:
- Մեղր. մեղրը կարելի է օգտագործել կոկորդի ցավը հանգստացնելու համար: 12 ամսականից փոքր երեխաներին մեղր մի՛ տվեք։
- Օգտագործեք խոնավացուցիչ. օդի մեջ խոնավություն ավելացնելը կարող է օգնել թեթևացնելու կոկորդում անհարմարությունը: Ընտրեք սառը մառախուղով խոնավացուցիչ և մաքրեք այն ամեն օր, քանի որ որոշ խոնավացուցիչներում կարող են բազմանալ բակտերիաները և բորբոսը: Քթի աղային սփրեյները նույնպես օգնում են լորձաթաղանթները խոնավ պահելուն:
- Հեռու մնացեք գրգռիչներից. ծխախոտի ծուխը կարող է գրգռել կոկորդի լորձաթաղանթը և մեծացնել այնպիսի վարակների հավանականությունը, ինչպիսին է տոնզիլիտը: Խուսափեք ներկերի կամ մաքրող միջոցների գոլորշիներից, որոնք կարող են գրգռել կոկորդը և թոքերը:
Հոդվածը հրապարակվել է՝ 06-07-2021
Վերջին վերանայում՝ 22-04-2024