Skip to main content

Կանխարգելում - Փորկապություն

Հետևյալ խորհուրդները կարող են օգնել, որ խուսափեք քրոնիկ փորկապության զարգացումից:

  • Ձեր սննդակարգում ներառեք մեծ քանակությամբ բջջանք (բջջանյութ) պարունակող մթերքներ, այդ թվում՝ լոբի, բանջարեղեն, մրգեր և ամբողջահատիկ հացազգիներ:
  • Կերեք ավելի քիչ քանակով մթերքներ, որոնք պարունակում են բջջանքի քիչ քանակներ, ինչպիսիք են վերամշակված մթերքները, կաթնամթերքն ու մսամթերքը:
  • Խմեք շատ ջուր և հեղուկներ:
  • Մնացեք հնարավորինս ակտիվ և փորձեք զբաղվել կանոնավոր ֆիզիկական վարժանքներով:
  • Փորձեք կառավարել սթրեսը:
  • Մի՛ անտեսեք կղազատման կարիքը կամ ցանկությունը:
  • Փորձեք ստեղծել աղիների դատարկման կանոնավոր ժամանակացույց, հատկապես ճաշելուց հետո:
  • Համոզվեք, որ երեխաները, ովքեր սկսում են պինդ սնունդ ուտել, իրենց սննդակարգում շատ բջջանք են ստանում:

Հոդվածը հրապարակվել է՝ 10-05-2021
Վերջին վերանայում՝ 05-04-2024