Սննդային թունավորումը սննդածին հիվանդությունների մի տեսակ է՝ առողջական խնդիր, որի պատճառը ձեր կերած կամ խմած բանն է:
Պատճառները մանրէներն են կամ սննդի կամ խմիչքի մեջ առկա այլ վնասակար բաները:
Սննդային թունավորման ախտանիշները հաճախ ներառում են ստամոքսի խանգարում, փորլուծություն և փսխում: Ախտանիշները սովորաբար սկսվում են կերակուրն ուտելուց ժամերի կամ մի քանի օրվա ընթացքում: Մարդկանց մեծամասնությունը հիվանդությունը տանում է թեթև և առանց բուժման լավանում է:
Երբեմն սննդային թունավորումն առաջացնում է ծանր խնդիրներ կամ բարդություններ։
Հոդվածը հրապարակվել է՝ 03-05-2018
Վերջին վերանայում՝ 29-04-2024