Գրադարան

Սննդային թունավորում. ախտորոշում

Սննդային թունավորում. ախտորոշում

Time Read 1 րոպե

Ախտորոշումը հիմնված է ֆիզիկական քննության (բուժզննում) և այն գործոնների գնահատման վրա, որոնք կարող են առաջացնել փսխում, փորլուծություն կամ այլ ախտանիշներ:

Ձեր բժշկի հարցերը կներառեն՝

  • ձեր գանգատները
  • վերջերս կերած կամ խմած սնունդը կամ հեղուկները
  • ձեզ հետ նույն սնունդն օգտագործած մարդկանց ախտանիշները
  • ձեր ընդունած դեղերում վերջերս կատարված փոփոխությունները
  • վերջերս կատարված ճանապարհորդությունները կամ ուղևորությունները:

Ձեր բժիշկը կզզնի ձեզ՝ բացառելու ձեր հիվանդության այլ պատճառները և ստուգելու ջրազրկման նշանները:

Ձեր բժիշկը կարող է նշանակել որոշ հետազոտություններ, այդ թվում՝

  • կղանքի նմուշի թեստեր՝ բակտերիաների, վիրուսների, մակաբույծների կամ տոքսինների հայտնաբերման համար
  • արյան թեստեր՝ հիվանդության պատճառը հայտնաբերելու, այլ վիճակները բացառելու կամ բարդությունները հայտնաբերելու համար:

Երբ որևէ մեկ այլ մարդ կամ ընտանիքի անդամները նույնպես ունեն սննդային թունավորում, դժվար է իմանալ, թե որ սննդամթերքն է աղտոտված եղել: Աղտոտված սնունդն ուտելուց մինչև հիվանդության սկիզբը կարող են ժամեր կամ օրեր անցնել: Այդ ընթացքում դուք կարող եք մեկ կամ մի քանի անգամ սնունդ ստանալ կամ հեղուկներ խմել: Սա դժվարացնում է որոշել, թե որ կոնկրետ սնունդն է հանդիսացել ձեր հիվանդության պատճառը:

Մեծ բռնկումների ժամանակ հանրային առողջապահության պաշտոնյաները կարող են գտնել այն ընդհանուր սնունդը, որից օգտվել են բազմաթիվ մարդիկ:

Հոդվածը տեղադրվել է՝ 14-04-2023 վերանայվել է՝ 14-04-2023

Հեղինակ

Հեղինակային բոլոր իրավունքները պատկանում են Մեդեքսին։

Մեդեքս-հեղինակների մասին
Մեր կայքի հոդվածները պատրաստվում են տարբեր ոլորտների փորձառու բժիշկների և առողջապահության մասնագետների կողմից՝ օգտագործելով բժշկագիտության վերջին տվյալները և լավագույն փորձը:

Նույն այս թեմայով